Thorn without a rose

Alla inlägg den 28 januari 2010

Av rikku - 28 januari 2010 13:15

Idag är det toppenväder ute! Snön som föll igår (som jag hade tänkt skriva om men som aldrig blev av, så det inlägget finns inte) har skapat ett riktigt vackert vinterlandskap här hemma. Solen skiner, fåglarna kvittrar, himlen är alldeles klarblå och även om det blåser lite så är det jätteskönt ute. Särskilt kallt är det absolut inte.


Så efter frukosten så bylsade jag på mig och barnen alla vinterkläder och traskade ut. Kälken som vi fick i förrgår fick också följa med ut på premiärtur. Till min förvåning så kunde faktiskt båda barnen sitta på den samtidigt! Jag var övertygad om att Lukas skulle häva sig ur och försöka ställa sig upp eller dylikt, men han satt jättesnällt och fint framför Vanja, som var jätteduktig och höll i lillebror hur fint som helst.


Tusan att jag inte tog med kameran ut, alltså. Men det får bli vinterbilder någon annan dag.


Vi körde en tur på gården och sen tänkte jag ta en sväng längre bort, men jag ändrade mig ganska snart. Vanja ville dra kälken själv och Lukas ville inte gå åt samma håll som vi, så vi vände tillbaka in på gården istället. Där planterade jag Lukas i snön (han satt jättestill och såg helt förundrad ut) och skuttade omkring med Vanja i snön. Jag till och med slängde mig ner på marken och gjorde en snöängel! Haha, jag har nog inte gjort nån snöängel sen mellanstadiet eller så. Inte har jag några täckbyxor heller, så jeansen blev naturligtvis jätteblöta, men vad gör väl det? Vanja kastade sig också ner och försökte göra en ängel. Den blev väl inte helt lyckad, men det var ett gott försök i alla fall!


Efter en stund så kom grannarna ut också! De hade med sig en pulka, så vi gick ut på baksidan av husen och åkte pulka. Det har jag heller inte gjort på hur många år som helst och Vanja har ju aldrig gjort det. Vi får nog köpa en pulka till nästa vinter. Sista gången vi åkte så hade jag både Vanja och Lukas i pulkan. Trångt blev det och vi var väl nära och välta (precis som alla andra gånger) men roligt var det! Så då fick Lukas också prova på att åka pulka.


Sen var det dags att gå in och låta barnen sova middag. De fick varsin flaska välling, sen ner i säng och de slocknade nästan på en gång. :) Det är bra att få rasa av sig lite utomhus.

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards