Thorn without a rose

Alla inlägg under september 2011

Av rikku - 20 september 2011 11:47

Kvällvecka var det ja. Och jag som så optimistiskt skrev igår att jag hinner med så mycket hemma när jag jobbar kväll. Då får jag rätta mig själv och säga att det har INTE hänt idag. Jag har legat utslagen hela dagen. Visst, jag gick upp imorses och gick till förskolan med barnen, men så snart jag kom hem igen så blev det sängläge för min del.


Detta har två orsaker.

1) Jag jobbade över i natt, så jag var inte hemma förrens halv tre = väldigt lite sömn.

2) Det verkar som att jag har dragit på mig nån jävla skit i halsen, så halsen värker och känns svullen. Perfekt timing att bli sjuk på.. NOT! Det här har jag verkligen inte tid med.


Nå, det konstiga är att så länge jag låg ner i sängen så kändes det ganska okej. Trött, visst, men inte värre än man vanligtvis är när man är nyvaken på morgonen. Men så fort jag gick upp så vällde tröttheten formligen över mig. Helt plötsligt kändes det som en trötthet i stil med att "klockan var två på natten och jag snart ska gå och lägga mig".


Deprimerande.


Men nu måste jag hålla mig uppe i alla fall. Klockan närmar sig tolv och jag måste för sjutton börja göra mig i ordning för att åka till jobbet. Frågan är om jag orkar jobba över idag också. Lagledarna sa att det antagligen skulle bli förfrågan om övertid hela veckan och gudarna ska veta att jag behöver de extra pengarna, men det hjälps ju inte om jag inte orkar. Nå, jag får väl ta ställning till det senare, om de frågar mig. Det hänger ju inte bara på mig heller. Ska jag kunna jobba över så måste det finnas någon som kan köra mig hem, för det går ju inga bussar vid två-tiden på natten, och att ta taxi är ju inte heller att tänka på, såvida inte jobbet betalar taxin då. :) Men det känns inte så troligt.


När vi väl har två bilar (=minst ett år framåt i tiden) så hamnar man ju i ett helt annat läge. Då är det ju bara att åka hem när man är klar. Plättlätt.


Som det är nu får man helt enkelt ta en dag i taget och se om det är möjligt att jobba över eller ej. Samt om man orkar, förstås.


Men i första hand måste jag se till att vakna till ordentligt. I det här tillståndet orkar jag ju knappt ens stå upp. :P

Av rikku - 19 september 2011 10:18

Då var det måndag igen. Denna vecka jobbar jag kväll, så egentiden flödar för min del. Härligt! Varje dag har jag 3-4 timmars tid för mig själv att göra precis vad jag vill på! Det är dessa veckor jag hinner med tvätt och städning, för det mesta. Men även att blogga, läsa böcker, spela spel och lyssna på musik, som jag annars får göra väldigt sporadiskt.


Musiken har jag visserligen med mig till jobbet, så den får jag ju rätt så mycket av, men hemma kan jag koncentrera mig mer på musiken i sig än vad jag kan på jobbet.


Idag har jag tvättid, så det kommer inte bli så mycket annat gjort här hemma. Men under resten av veckan hoppas jag hinna med underhållet av hemmet mer. Det är fantastiskt hur mycket man kan hinna med om man bara får möjlighet att koncentrera sig på det man vill ha gjort.


Frågan är hur mycket jag kommer få gjort i veckan, med tanke på de distraktioner jag har i hjärnan just nu. :) Det jag går och tänker på just nu är ju lördagen, då jag ska få gå på konsert och se EDGUY! Weeee! Så spännande. :)

Av rikku - 18 september 2011 19:35

Då var födelsedagsfirandet över för detta år. Det har varit jättekul och många trevliga presenter har jag fått. Den överlägset bästa presenten fick jag av Tommy. (Såklart. Min älskling är helt bäst. :))


Två biljetter till Edguy nästa helg! Han har till och med ordnat med barnvakt redan. :)


Hurra! Jag är så lycklig! Jag ska gå på konsert! Jag ska se Edguy! Och jag ska göra det med den bästa pojkvännen i hela världen!


Det kunde knappast bli bättre, men det blev det i alla fall. :) Utöver biljetterna så fick jag även 30 röda rosor och ett nytt minneskort till mobilen (8mb!). Nu har jag så mycket musik att lyssna på att jag knappt vet vad jag vill höra. :) Men naturligtvis finns Edguys alla album med och man kan alltid välja att lyssna på en enskild artist eller ett enskilt album. När jag har tid och orkar så ska jag göra i ordning spellistor så det blir lättare att hitta den musik jag vill lyssna på just då.


I övrigt så fick jag en Snug Rug, en fotoskrivare, ett våffeljärn, två filmer ("Pluck" och "Mästerkatten i stövlar"), en ny termos, en ny stekpanna, ett par potatisskrubbsvantar, ett par gummistövlar, presentkort på Frölunda Torg, ett spel (Hur vuxen är du?), en chokladkaka, mer blommor och pengar.


Hoppas jag inte glömde bort någon present.


Det har varit väldigt trevligt med mycket besök och fina presenter. Självklart har det varit mycket frossande i kakor, tårtor, godis, chips och annat gottigt, men det får man göra när man fyller år. :)


Nu kommer jag vara helt uppspelt och pirrig i väntan på lördag och det ska bli så kul. :D

Av rikku - 15 september 2011 20:23

Idag är det lite bättre på fronten i "Motstånd mot avundsjukans brigader"-rörelsen. Det känns inte helt okej, men helt klart bättre i alla fall. Jag har inte frågat, jag har inte fått något svar (eftersom jag inte har frågat), men lite annan info har jag i alla fall fått och det känns bättre.


Hur som helst så är det inget jag kan påverka, så jag borde bara rycka på axlarna och inte bry mig. Men det är svårt.


Nåväl. Imorgon fyller jag år. Det känns inte riktigt som det än, men det blir väl lätt så när man blir äldre. Ju äldre man blir, desto mindre speciellt känns det att fylla år. När man var barn var det ju bland det största som kunde hända, näst efter jul. Då förväntade man sig presenter i stora lass och hade önskat sig en halv miljon saker. Nu får man kämpa för att komma på något att önska sig alls och förväntar sig än mindre.


Vi får väl se vad det blir av det. Folk kommer hit i alla fall imorgon och på lördag. DET ska bli kul åtminstone. Det är alltid trevligt med besök. :) Vi har handlat en massa godsaker som vi ska bjuda på och jag funderar på om vi ska blåsa upp en massa ballonger också. Jag fyller ju trots allt år och ballonger och födelsedagar hör ihop. :)

Av rikku - 14 september 2011 22:54

Jag har blivit sjuk. Riktigt, ordentligt sjuk. Avundsjukans klor har greppat tag i mig och jag kan inte bli av med det.


Jag försöker att inte bry mig, men det är helt omöjligt. Eftersom det är tredje gången så finns det ingen möjlighet att inte bry sig. Men samtidigt så finns det inget att göra åt saken heller, så det bästa vore att helt enkelt släppa det, om jag bara kunde.


Jag är kryptisk, men jag vet inte hur mycket man bör skriva offentligt på bloggen. Antagligen mindre än vad jag redan gör.


Nåja. Jag ska försöka reda ut saker imorgon. Kanske kan jag få lite svar och kanske kan svaren få mig att släppa avundsjukan.


Annars är det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa.

Av rikku - 12 september 2011 21:26

Nu har jag klippt och färgat håret och fy satan vad jag känner mig snygg! Jag är sjukt nöjd med frisyren. Frisören var jätteduktig och, ovanligt nog, en kille på 21 år. Det var lite förvånande. Men jäkligt duktig var han. Han får nog fortsätta klippa mig, om han jobbar kvar, förstås.


Det ska bli kul att se arbetskamraternas reaktioner imorgon på mitt nyklippta hår. :)


Födelsedagen närmar sig med stormsteg också. Gött att vara snygg till sin egen födelsedag. Men det är massvis som måste fixas med innan helgen. Städa, handla, fixa tårtor och så vidare. Tommys mamma ska hjälpa oss att göra en smörgåstårta i alla fall. Det är snällt. :)

Av rikku - 9 september 2011 10:04

Igår fick jag besök på bloggen. Det var författaren Andreas Roman (som tydligen bor här i stan, dessutom). Han hade läst mitt arga inlägg om hans bok ("Drakväktare", för den med dåligt minne) och kommenterade inlägget med "Förlåt". Det är svårt att vara arg längre då när författaren faktiskt ber om ursäkt för hur jag upplevde boken.


Men jag ogillar fortfarande boken, just to be clear. Eller rättare sagt, slutet. Resten av boken var ju jättebra, det är delvis därför jag blev så arg på hur han avslutade boken.


Men jag gjorde ett inlägg om händelsen på Facebook och hamnade i en konversation med en fb-vän om författaren. Hon hade inte läst "Drakväktare", men rekommenderade en annan bok av Roman; "Mörkrädd". Hon garanterade att det inte förekom någon masslakt i den boken (hehe), så den kanske man skulle försöka sig på. Boken skulle vara mer åt det psykologiska hållet, så det kan ju vara något.


Alltid trevligt med besök på bloggen, för övrigt. Tänk om Edguy också ville hälsa på? :D

Av rikku - 8 september 2011 12:05

Is it really the treasure of gold
Or the dance on the rainbow itself
Bound to a track
Painting over the cracks
In his dreams they'd put up on the shelf


Little wind-up soldier
With a ball and a chain
Got destinations engraved on your mind
Now you don't care as long
As you don't make it there
You wanna fly but not arrive


Calling you, calling you
You are the one to hear them
Calling you, calling you
Calling you, calling you
And your daddy don't approve


And when no one's awake anymore
He paints a picture of a strange looking fly
From a distant world
You light it and lo and behold!
It's coming alive


Calling you, calling you
You always hear them speak
Derring-do, derring-do
Calling you, calling you
From a distant burning star


You wanna fly so you drag on flies
Drag on dragonflies
From a suffocating room on a dragonfly
You're riding high when you nasalize
What you pulverize
Make your day and dream away on a dragonfly


Mayday mayday
I ain't fond of smoking
The buzzer knows in dire straits
Selfless without intention
Too late to intermediate
Smoking kills


Calling you, calling you
You are the one two three four
Calling you, calling you
Calling you, calling you
And your daddy don't approve


You wanna fly so you drag on flies
Drag on dragonflies
From a suffocating room on a dragonfly
You're riding high when you nasalize
What you pulverize
Make your day and dream away on a dragonfly


You wanna fly so you drag on flies
Drag on dragonflies
From a suffocating room on a dragonfly
You're riding high when you nasalize
What you pulverize

Make your day and dream away on a dragonfly


You wanna fly so you drag on flies
Drag on dragonflies
From a suffocating room on a dragonfly
You're riding high when you nasalize
What you pulverize
Make your day and dream away on a dragonfly


You wanna fly so you drag on flies
Drag on dragonflies
From a suffocating room on a dragonfly
You're riding high when you nasalize
What you pulverize

Make your day and dream away on a dragonfly


We're getting high on a dragonfly


/ Edguy

Presentation

Länkar

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards